3

Preot fals la televiziunea din Vietnam. Schimbarea Constitutiei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un preot fals, desemnat de către autoritățile vietnameze, a vorbit la televiziune în numele Bisericii Catolice.
   Autoritățile din Vietnam au început, în ultima vreme, o campanie de raspundere la provocarea venita din partea populatiei, de revizuire a Constituției. Acest atac vine impotriva propunerilor făcute de mai multi intelectuali și membrii ai societății civile, fata de care a aderat si Conferința Episcopală Catolica, luna trecuta, printr-o scrisoare. Revizuirea face referire, pe scurt, la inlaturarea comunismului si readucerea in actualitate a dreptului asupra proprietatilor.

   Nu au existat inca declarații oficiale de condamnare sau de denunțare în mod explicit a acestei provocari la adresa Constituției, insa mass-media controlata de guvern se pare ca nu precupețeste niciun efort -  conform mediei catolice – in contracararea efectelor declarației episcopale, uneori, „cu prețul încălcării grave a regulilor elementare de moralitate”, dupa cum afirma catolicii. Reprezentantii Bisericii atrag atentia, in mod deosebit, asupra „încercarii de dezinformare, care a avut loc pe ecranele televiziunii publice, la stirile din 26 martie 2013, seara”.

   Tema anunțata a fost: "Rolul liderului Partidului Comunist in tara și societate nu poate fi negat, conform opiniilor unor lideri religioși”.
   "Telespectatorii au putut vedea imagini filmate in biserici si pagode, nou construite sau reparate, precum și cu mulțimi religioase entuziaste. Apoi, a aparut un calugar budist care a făcut o declarație pozitiva la adresa conducerii partidului, care nu era diferita de cele care pot fi auzite din gurile cadrelor comuniste. Un al doilea calugar budist a aparut, ulterior, pe ecran, vorbind despre proprietatea colectivă a terenurilor, deplin justificată de doctrina lui Buddha.

   In urma celor doi, a aparut insa un nou personaj, asa-zisul: "Preot Nguyen Quoc Hieu, președintele comitetului sindical al catolicismului, din provincia Bac Ninh".
   Individul a sprijinit practic Constituia, indicand doar o mica modificare, neimportanta, a unei singure fraze.

   Liderii internationali catolici au cercetat identitatea autorului, intervievand preoții și credincioșii din Dieceza de Bac Ninh, si au aflat imediat ca personajul era de fapt un laic, Nguyen Quoc Hieu, președinte al Uniunii Comitetul Catolic din Bac Ninh, un grup în care nu a existat niciodată vreun preot, cunoscut ca fiind aservit regimului. De asemenea, reprezentantii catolici au mai aflat că cel intervievat era membru al Frontului Patriotic și al Comitetului Poporului din provincia Bac Ninh.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
36
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02517 sec - PID: 16982