17
Sfântul Sinod al Bisericii din Cipru s-a întrunit intr-o reuniune specială, sub președinția Arhiepiscopului Hrisostom, tratand exclusiv subiectul crizei economice din țară.

„Această criză a avut loc, in primul rand, la nivel etic și spiritual”, a marturisit Sinodul. „Criza economică a aparut ca o consecinta a izolarii noastre de Dumnezeu si a atasamentului nostru fata de tot ceea ce este material. Prin urmare, Sfântul Sinod le solicită credinciosilor in Hristos o retrezire spirituală, pocăință, vigilență, rugăciune neîncetată”, pentru ca acestia sa nu se preocupe doar de masurile economice ale crizei.

Sfântul Sinod a acceptat propunerea Mitropolitului Nichifor, ca in noaptea de sâmbătă spre duminică, 13-14 aprilie 2013, sa aiba loc o slujba de Priveghere, la Manastirea Kykos, prezidată de Arhiepiscop, alaturi de membrii Sfântului Sinod si de credinciosii invitati sa vina in numar mare.

În acelasi timp, „Sfântul Sinod a condamnat, cu dezgust, imoralitatea multor sfere ale oficialilor guvernamentali, politicienilor și bancherilor care, acționând în conformitate cu propriile lor interese, au condus economia la nivelul actual”.

Sfântul Sinod a discutat, de asemenea, despre problema atitudinii partenerilor europeni ai Ciprului, care nu numai că nu au dat dovadă de solidaritatea necesară sau cel puțin de înțelegere, ci au demonstrat o ostilitate neașteptată și un spirit răzbunator fără precedent”. „A devenit clar că fiecare țară din Uniunea Europeană isi urmărește propriile sale interese, indiferent de metodele și mijloacele prin care realizeaza aceasta. Dupa cum merg lucrurile, există un pericol vizibil și palpabil că alte țări vor prelua controlul asupra resurselor noastre energetice și vor exercita presiuni pentru a impune o soluție inacceptabilă pentru problema noastra naționala”, referindu-se aici la litigiul cu partea turca.

„În istoria noastră, noi, grecii ne-am găsit în situații mai rele decât aceasta, dar am depășit dificultățile, pentru ca ne stim valorile prioritare în viețile noastre. Iar țara noastră este pentru noi, după Dumnezeu, prima noastră prioritate”.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01195 sec - PID: 4217