27

Biserica georgiana Ishkani, renovata de Turcia, de dragul turismului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Autoritățile tuce se ocupa de renovarea bisericii georgiene Ishkani, din nord-estul tarii, în încercarea de a stimula turismul în provincia de la Marea Neagră, conform liderului culturii in zona Artvin.

   Intr-un interviu acordat cotidianului Hurriyet, prin telefon, Hüseyin Ates, șeful pe probleme de cultura in provincia Artvin, a declarat ca orașul a luat ca exemplu Trabzonul și Vanul.

   "Ne-am decis să pornim un proces de renovare, dupa ce am vazut exemplul Manastirii Sumela din Trabzon și al Bisericii armene Akdamar, din Van. Aceste locuri au cunoscut recent un val ridicat de tuirsti", a spus Ateș.
   "Acum renovam biserica georgiana Ishkani. Acesta va fi, totodata, un gest pozitiv in relatiile turco-georgiene".

   Publicatia armeana Newz afirma insa ca lucrările de restaurare la biserica din Turcia au fost efectuate în mod necorespunzător și a dat vina pe neglijenta si incompetenta oamenilor implicati in renovarea cladirii si a frescelor.

   Ateș, cu toate acestea, a negat afirmațiile. "Din păcate, există întotdeauna îndoieli cu privire la aceste proiecte de renovare, dar lucrăm cu un echipaj experimentat", a spus el. "Am detasat, totodata, arheologi, care pot verifica aceste afirmații".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
131
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10378 sec - PID: 15586