2

Raspunzand unei întrebari formulate de un jurnalist, despre declarațiile oficialitatilor turce cu privire la respectarea libertății religioase în Grecia, reprezentantul Ministerului Grec al Afacerilor Externe, Constantin Koutras, a declarat următoarele:

"Joi 9 august, cu autorizarea comunitatii Salonic, a fost celebrată pentru prima dată în 90 de ani, rugăciunea de dimineață musulmana, la Moscheea Yeni din Salonic (ultima moschee din Thessaloniki, construita in 1902, transformata, după eliberarea orașului, în anexa a Muzeului de Arheologie, și folosita ca centru expozitional). 
Clădirea a funcționat ca moschee, pentru rugăciunea Bayram, deci este un pas absolut pozitiv in ce priveste exercitarea drepturilor religioase ale musulmanilor din Grecia. 
Grecia pune în aplicare pe deplin constituția, care protejează libertățile religioase, precum și acquis-ul comunitar al Uniunii Europene (totalitatea drepturilor și a obligațiilor comune care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene). 
Grecia respectă dreptul internațional, este un model de lunga conviețuire armonioasă a cetățenilor, indiferent de religia lor, și in mod firesc nu discuta cu nimeni despre aplicarea legii pe teritoriul său. 
Suntem încântați că Turcia a fost de acord cu obiectivul integrarii depline a culturii juridice europene, a cărei temelie este respectul pentru libertatea religioasă și drepturile omului".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02622 sec - PID: 6404