103
Patronii unei noi baze de agrement au invitat zilele trecute preotii Bisericii Ortodoxe, pentru a le sfinti si binecuvanta noua realizare. Noul complex de agrement poarta numele de „Posada Aqua Center” si se afla in Râmnicu Vâlcea. Inaugurarea a avut loc într-un cadru oficial, debutand cu o slujba religioasa, in preajma orei pranzului.

Construcţia Posada Aqua center, apartinand Societatii Cozia Forest SA Râmnicu Vâlcea, condusa de Ing. Nicolae Barbu, s-a ridicat pe o platforma care apartinea societăţii dintotdeauna, fiind locul in care aceasta isi gara utilajele pentru exploatări forestiere. Intrucat aici existau unele cladiri vechi, pentru care se platea impozit fara sa produca ceva, Consiliul de Administraţie a luat hotărârea construirii bazei de agrement. Punctul forte al bazei, pare sa fie apa sarata, pentru piscina, descoperita prin forare. Complexul mai asigura, pentru turisti, servicii hoteliere si doua sali de sport, un bar si un restaurant. Piscinele sunt in numar de trei

Slujba de sfinţire a noului centru a fost oficiată chiar de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Acestuia, i-au fost alaturi mai multi preoţi şi diaconi. Cu aceasta ocazie, Ierarhul a oferit conducerii instituţiei o icoană.

Conform informatiilor oferite, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de catre Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor de stat, locale şi centrale, alte oficialităţi, preoţi, oameni de afaceri, jurnalişti şi râmniceni. De asemenea, acesta ne mai informeaza ca noul complex este amplasat în zona Troianu, str. Posada, nr. 33, Râmnicu Vâlcea, baza dispunând de bazine cu apă sărată şi dulce, restaurant, terase, spaţii de cazare şi alte locaţii.

Conform reprezentantilor institutiei care s-a ocupat de aceasta investitie, S.C. Cozia Forest S.A. Rm. Valcea are o vechime de peste 130 de ani in domeniul forestier, distingandu-se ca unul din cei mai importanti si traditionali producatori de cherestea si parchet din lemn masiv din Romania.

Ea a provenit din contopirea celor doua sucursale (SEPPL Rm. Valcea si STTL Rm. Valcea) componente ale Regiei de Exploatarea Lemnului Bucuresti (SUDREL), transformata in societati comerciale. Ca urmare a procesului de privatizare, obiectul de activitate al societatii a cunoscut o serie de transformari, ca urmare a retrocedarii padurilor catre proprietari, a aparitiei agentilor economici concurenti cu acelasi obiect de activitate pe piata locala si a dinamicii preturilor pentru achizitionarea masei lemnoase.

Asa incat, in prezent, S.C. COZIA FOREST S.A. are ca obiect de activitate principal prelucrarea primara a lemnului si vanzarea produselor din lemn de calitate superioara (cherestea, parchet, mic mobilier etc.) catre beneficiarii din tara si de la export.

Mai nou, societatea se pare ca si-a retehnologizat procesul de productie, prin achizitionarea si montarea a doua linii moderne de fabricatie a cherestelei, precum si a unor instalatii de aburire si uscare, care raspund solicitarilor clientilor in ce priveste calitatea superioara a produselor, dupa cum ne informeaza conducerea societatii.

Specializarile intreprinderii: prelucrarea lemnului, producerea si comercializarea de parchet de fag, de cherestea de rasinoase, de cherestea de fag, de usi si ferestre din fag si rasinoase, producerea de mobilier de bucatarie din lemn masiv si PAL melaminat, producerea de scari interioare din fag: trepte, contratrepte, balustri, mana curenta, producerea de lambriuri din fag, de lemn de foc, de deseuri foioase tari. Societatea se mai ocupa, de asemenea, si cu uscarea tuturor speciilor de cherestea, mai informeaza Serviciul sepcializat de presa LONews.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01023 sec - PID: 1552