14

Ieri, Atanasije Rakita a fost înscăunat ca episcop de Bihac și Petrovac, în prezența Patriarhului Irineu, al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Timp de 14 ani, Episcopul Atanasije a slujit ca Episcop de Hvostan și Episcop Vicar al Patriarhului sârb în Arhiepiscopia de Belgrad-Karlovac.

Intronizarea a avut loc ​în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Bosanski Petrovac, in vestica Bosnie-Herțegovina.

Noul ales a menționat, cu aceasta ocazie, că Episcopia de Bihac și Petrovac este mare și numara 40.000 de credincioși ortodocși, mai ales persoane în vârstă, care au revenit din exil.

Episcopul a mai amintit că eparhia este de fapt mai mare decât ceea ce se vede, intrucat ii include, deopotriva, si pe cei care s-au mutat in Australia, SUA, in tarile din Europa de Vest.

În numele Serbiei, Ministrul Justiției și Administrației Publice, Nikola Selakovic, a participat la ceremonia de întronizare.

Într-o declarație pentru Tanjug, Selakovic a spus că aceasta este o zi foarte importanta, deoarece, după 18 ani, sârbii au văzut în sfârșit un nou episcop care provine din capitala Serbiei, Belgrad, unde se gasesc radacinile acestei zone.

Selakovic a reamintit că Episcopia de Bihac și Petrovac aparține Bosniei-Hertegovina, o zona lovita de conflicte.

Securitatea, in prezent, este la un nivel ridicat și o mulțime de case au fost recuperate, dar ele sunt pustii, deoarece oamenii nu pot supravietui de pe urma muncii lor, conform lui Selakovic, care a adăugat că acest lucru este o provocare pentru Serbia, Bosnia și Herțegovina și Republica Srpska. El a menționat că toată lumea ar trebui să lucreze, împreună, la consolidarea economică a zonei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
132
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11209 sec - PID: 31072