230
In dupa amiaza zilei de maine, miercuri, 14 august 2013, in localitatea Cosoba, judetul Giurgiu, aflata in imediata apropiere a Bucurestiului, in zona de nord a orasului (da click pe harta), va sosi racla cu Sfintele Moaste facatoare de minuni ale Sfantului Ioan Rusul.

Conform informatiilor transmise din zona, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, la eveniment vor fi prezenti, pe langa o serie de oficialitati de seama, mai multi preoti si diaconi. Parintele paroh al Bisericii ortodoxe "Adormirea Maicii Domnului" din Cosoba, ne anunta ca sfintele moaste facatoare de minuni ale Sfantului Ioan Rusul vor ramane in biserica in zilele de 14 si 15 august.

Conform informatiilor transmise de parintele paroh al Bisericii, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, imediat dupa primirea sfintelor moaste, care vor fi aduse chiar de catre Preasfintitul Ambrozie, Episcopul Girugiului, va fi organizata o procesiune, incepand cu ora 16:30. Procesiunea va fi urmata de Slujba Vecerniei Mari, cu Litie (sfintirea painii), care va incepe, conform organizatorilor, aproximativ la ora 17:30.

In dimineata zilei urmatoare, joi, 15 august, incepand cu ora 8:00, in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cosoba va fi oficiata slujba Utreniei, ocazie cu care vor sosi in Cosoba mai multi preoti si diaconi din Capitala si localitatile apropiate.

Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti, care urmeaza Utreniei, va fi oficiata de soborul de preoti si diaconi condus de Preasfintitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, incepand in jurul orei 10:00, marcand astfel hramul Bisericii din localitate.

Sfantul Ioan Rusul este, pentru credinciosii ortodocsi romani, un sfant cunoscut, ale carui moaste atrag an de an mii de pelerini in insula Evia, din Grecia, acolo unde acestea sunt asezate, intregi, spre inchinare, in biserica Manastirii Procopie, ce ii poarta hramul.

Sfantul Ioan Rusul, un Sfant care "plange pentru tineret"

Dupa relatarea parintelui Ioan Vernesou, de la manastirea Procopie din Evvia, Sfantul Ioan Rusul isi cere singur schimbarea vesmintelor sfintelor sale moaste care se gasesc in aceasta manastire. Daca vine vorba sa se faca acest lucru strict dupa voia omeneasca, Sfantul se opune: atunci, cheia care deschide racla sa nu se poate Invarti, iar aceasta ramane inchisa.

Cateodata, Sfantul Ioan Rusul se mai arata in vis, "simultan, unor persoane de pe diferite continente", mai spune parintele, si le cere In somn: „Eu sunt Ioan Rusul, veniti la biserica mea si spuneti preotului ca a venit vremea sa mi se schimbe vesmintele”.

Aceasta s-a petrecut deci, exact in acest mod, in anii 1937, 1955, 1977, 2005. Prin urmare, in acesti ani i-au fost schimbate vesmintele, la Manastirea Procopie din Evvia.

Odata, o tanara fata a primit in acelasi mod explicatie la faptul ca perna pe care se sprijina capul Sfantului Ioan Rusul, in aceeasi racla din Evvia, este umeda in dreptul ochilor (preotul verifica acest lucru la deschiderea raclei): „Ar trebui sa vii si sa vezi perna mea, care este plina de lacrimi. Eu plang pentru tineret si ma rog lui Dumnezeu sa va intareasca in credinta”.

Mai trebuie remarcat si faptul ca, de multe ori, Sfantul Ioan i-a ajutat si pe cei care nu il chemasera prin rugaciune, care nici macar nu auzisera de existenta sa, carora le-a explicat cum pot ajunge la racla sa de pe insula Evvia, sa se Inchine.

Dintre marturii:

„Noi nu ne rugasem vreodata Sfantului Ioan”, spunea vaduva Areti K. Impreuna cu fiica sa, Hrisa, In martie 1985. Sfantul a ajutat-o sa-si pastreze casa, intr-un proces. „Cum ne cunosc… Cum se misca sfintii printre noi!… Cum stiu toate necazurile noastre!”

Un medic, vazand ridicarea brusca din pat a unui pacient ce fusese paralizat si inca pe moarte, dupa ce sotia acestuia avusese o viziune a Sfantului Ioan Rusul, facand deci vizita In saloane, i-a zis celui vindecat:

„Nu cereti sa va schimbati pijamaua, plecati, luati un taxi si mergeti la biserica vindecatorului dumneavoastra, la Sfantul Ioan, in Evvia, unde se afla sfintele moaste Intregi. Mergeti, multumiti-i din suflet si veniti apoi sa va facem externarea care, de aceasta data, lucru rar, este semnata nu de un doctor, ci de un sfant! Cred tot ceea ce spun si ca medic, dar si ca un crestin. Deasupra stiintei noastre este atotputernicia lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai…” (22 februarie 1984) Nimeni nu s-a mai mirat atunci cand marele functionar de stat, Constantin Polihronie, a venit chiar In pijama la biserica Sfantului Ioan, taxiul fiind nevoit sa-l astepte peste doua ore la poarta bisericii…
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00947 sec - PID: 10578