30
Călugării de pe Muntele Athos, care se lupta cu un ordin de evacuare (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), au ajuns la un armistițiu cu autoritățile, pentru un timp, conform declaratiilor oficialilor, deși s-a raportat că se va încerca din nou ca ordinul sa fie pus in aplicare, chiar daca în ultimul timp deputații care s-au deplasat la mănăstire au fost agresați de către clerici.

"În perioada 1-31 august, se permite ca decizia instanței sa nu fie pusa în aplicare", a spus un articol din Codul de procedură civilă, care asigură pacea până la sfârșitul lunii.

Cu toate acestea, oficialii au declarat ca vor recurge la o noua tactica, conform căreia punerea în aplicare a deciziei ar putea avea loc chiar și în "zilele excluse de lege", cu condiția ca "magistratul locului de executare sa acorde permisiune relativă".

Tensiunea a escaladat după evacuarea mănăstirii, care a fost comandata de către un executor judecătoresc. Decizia a fost data in scopul pornirii unor proiecte finanțate de ESPA, provocand reacția călugărilor din Mănăstirea Esfigmenu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01732 sec - PID: 19988