2

Alexiada: Festival Medieval Bizantin in Kastoria (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Cel de-al 2-lea Festival Medieval Bizantin intitulat "Alexiada", va începe în Kastoria, Grecia, sub egida municipalității Kastoria și a cetățenilor care au contribuit la organizarea festivalului, pe 22 august.

Festivalul va debuta cu prezentarea unei piese de teatru, care va fi dedicata grecilor din diaspora, proveniti din Kastoria, și tradiției și istoriei orașului.

Mai mult decât atât, festivalul include un concert susținut de Corul Departamentului de Studii Muzicale al Universitatii Ionice și, in acelasi timp, o expoziție a arhitectului Michalis Vasilopoulos.

Punctul central al festivalului, se asteapta sa il constituie reproducerea tradițiilor Kastoriei, participantii purtand costume populare.

In acest an, va fi disponibil si un Bazar Bizantin, care se va închide pe 1 septembrie, odata cu spectacolul muzical al Mariei Photiou.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0119 sec - PID: 29020