61
Agentia Catolica de Ajutorare Caritas raportează o creștere dramatică a violențelor în Republica Centrafricană. În martie 2013, un grup rebel numit Seleka a manifestat in capitala Bangui și l-a răsturnat pe fostul Președinte Francois Bozize.

Astfel, Rev Anastasio a facut publice cateva constatari, pentru radioul Vaticanului, despre actiunea organizata de Caritas, săptămâna trecută, pe locul unui masacru, care a avut loc lângă un râu, în partea de nord-vest a țării: "Rebelii au aruncat corpurile persoanelor ucise, in rau …"

Organizatia Natiunilor Unite a descris situația ca fiind "criza cea mai neglijata din lume".

Intrebat despre masurile luate de comunitatea internationala, Rev. Aurelio a declarat, pentru acelasi post de radio: "Este greu de spus. Este clar că o astfel de interventie devine mult mai dificila, iar situația, probabil, risca sa devina cu mul mai rea. Nu există nicio autoritate, școlile raman încă închise. Comunitatea internațională a promis să trimită 3500 de oameni, dar când? Vorbesc, vorbesc despre ajutor în Republica Centrafricană – dar nu fac nimic, doar Biserica ramane aproape de oameni".

În fața violenței în ascensiune, Arhiepiscopul catolic de Bangui a emis o scrisoare deschisă catre catolicii din Republica Centrafricană, facand apel la autoritățile religioase – catolică, protestantă și musulmana – să lucreze împreună, pentru a readuce pacea și reconcilierea în țara sfâșiată de război.

"Episcopul ii invită pe creștini, în situația actuală, să vestească Evanghelia și să fie marturisitori ai acesteia, încurajand instituirea unei platforme destinate autorităților religioase – catolice, protestante și musulmane – in sprijinul reconcilierii și reconstrucției sociale".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01062 sec - PID: 3477