18

Adormirea Maicii Domnului - o sarbatoare a Bisericii universale

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Astazi, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului este zi cinstita si de ortodocsii din Bulgaria.

Cunoscuta si pentru catolici și anglicani ca Adormirea Maicii Domnului, sărbătoarea marchează ziua in care Maica Domnului s-a mutat la cer.

"Pentru creștini, aceasta este o sărbătoare a fericirii și bucuriei, pentru că aceasta zi este cea in care Maica lui Hristos, I s-a alaturat Acestuia, în slava veșnică", ne spun reprezentantii Patriarhiei Bulgare.

Pentru ortodocși și romano-catolici deopotrivă, Adormirea Maicii Domnului este văzută ca un exemplu concret și prezent al învierii trupesti, o credință integrantă teologiei creștine și prezenta in crezurile de credinta.

În Bulgaria, ziua este dedicata aniversarii celor care poarta numele de Maria, ca si in Romania, dar si altor nume inrudite cu acesta, precum Mario, Mariana.

Conform unor surse din Patriarhia Bulgara, "mulți oameni vor fi astazi prezenti in biserici, pentru a-I sluji lui Dumnezeu si Maicii Sale". In urma cu cateva ore, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a publicat un alt articol pe aceasta tema, intitulat Adormirea Maicii Domnului – Panagia: Pastele de Vara si miracolele istoriei grecesti, care poate fi citit dand click aici. [http://www.lonews.ro/opinii/kslcatalin-opinii/3802-adormirea-maicii-domnului-panagia-pastele-de-vara-si-miracolele-istoriei-grecesti.html]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01246 sec - PID: 18450