57
Aflat intr-o manastire din desertul Wadi Natrun, Patriarhul copt ortodox Tawadros al II-lea le-a mulțumit musulmanilor care au incercat sa protejeze bisericile creștine atacate de Fratia Musulmana.

Biserica Catolică Coptă si-a exprimat refuzul categoric, fata de orice amestec în treburile interne ale Egiptului.

Într-un interviu acordat televiziunii egiptene Al Masriya, ieri, Patriarhul Ortodox Copt Tawadros al II-lea a intervenit pentru a deplânge numărul de biserici incendiate in ultimele zile și pentru a le multumi "frațiilor săi, cetateni musulmani", care au protejat aceste biserici, uneori prin formarea unor lanțuri umane.

În aceeași zi, patriarhul copt catolic Ibrahim Isaac Sidrak, a declarat într-un comunicat că "ceea ce se întâmplă în Egipt, nu este un conflict între facțiuni politice rivale, sau o problemă a creștinilor cu musulmanii, ci o luptă a tuturor egiptenilor, împotriva terorismului".

Conform Episcopului Yuhanna Golta, episcop catolic auxiliar de Alexandria, "atât creștinii cat și musulmanii sunt persecutați în Egipt, de către Frăția Musulmană", care nu face "nicio diferență" în atacurile sale.

Intr-o declaratie lansata in aceste zile, pe site-ul său, Papa Tawadros a explicat ca va continua "să sprijine poliția egipteană, forțele armate și alte organizații ale poporului egiptean, in lupta împotriva gruparilor armate violente, a terorismului și a atacurilor împotriva întreprinderilor de stat și bisericilor pașnice, terorizarii copților și cetățenilor musulmani, și împotriva religiei, moralității și umanității".

Deplângând "erorile puternice ale mass-mediei, în țările occidentale", patriarhul i-a invitat pe jurnaliști "sa citeze faptele în mod obiectiv, fără a încerca să se constituie intr-un scut internațional sau politic pentru aceste grupari teroriste și sângeroase".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01315 sec - PID: 25187