4

Deputat rus anti-propaganda gay, atacat in biserica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Biserica Sfântului Petru din Sankt Petersburg, a fost atacata în noaptea de duminică, conform presei locale.
Atacul literalmente a eșuat: camerele video de supraveghere au arătat cum unul dintre cei doi atacatori mascati avea mana in flacari, după ce sticla Molotov, pe care a incercat sa o lanseze, nu a reușit să sparga o fereastră, conform site-ului de știri Fontanka.
Cladirea nu a fost distrusa, o singura rama a unei ferestre fiind arsa. 

S-a deschis un dosar penal, pe marginea actului de huliganism, conform declaratiei de ieri a unui purtător de cuvânt al Poliției municipale, pentru Ria Novosti.
Atacul l-a vizat pe deputatul Vitalie Milonov, care se afla in biserica, acesta fiind "acuzat" de lansarea proiectului de lege privind "propaganda Gay" in Rusia. Intrebat despre prezentul atac, Milonov a facut referire la "atacul decadenței morale în Rusia", citând ca exemplu un miting al adeptilor Pastafarienismului, a caror Biserica a fost inregistratata la nivel oficial in Rusia, si care a mărșăluit zilele trecute prin Sankt-Petersburg. Cu toate acestea, legiuitorul s-a ferit sa acuze in mod direct secta.

"Este un spirit bolnav, care a pătruns in societatea noastră", a spus Milonov, conform publicatiei Komsomolskaia Pravda.
Milonov, in varsta de 39 de ani, a fost principala forță motrice a interzicerii "propagandei homosexuale" printre minori, introdusa în Sankt Petersburg în 2011 și, ulterior, adoptata la nivel federal, în ciuda protestelor internationale. Fostul hippie, transformat in crestin ultraconservator, a incercat, fără succes, de asemenea, să pedepseasca stelele pop Madonna și Lady Gaga, pentru susținerea drepturilor homosexualilor in show-urile lor din Rusia – care, a spus el, s-au ridicat la nivel de "propaganda gay".

O biserică a mai fost atacata, în cel de-al cincilea cel mai mare oras din Rusia, Nijni Novgorod, în iunie. Poliția locală a dat vina, in cazul acelui atac, pe doi activiști ai Frontului radical de Stanga, a cărei conducere a spus că, în ciuda ideologiei ferme ateiste a grupului, nu aproba incendierea bisericilor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
300
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02486 sec - PID: 7220