43
Sute de adepți ai gruparii celui cunoscut sub numele de "Maestrul Beinsa Duno", in Bulgaria și in străinătate, s-au adunat ieri, pentru a sărbători "prima zi a noului an divin", în regiunea Sapte Lacuri din Muntele Rila.

Ziua de 19 august este cea mai mare sărbătoare a adepților Frăției Albe, iar acestia danseaza dansul sacru Paneurhythmy, adesea numit Dansul Sufletului.

Susținătorii cei mai fervenți ai filosofiei lui Petar Dunov – fondator al unei Scoli de Crestinism Ezoteric - inclusiv mulți britanici și francezi, s-au aflat în Muntele Rila, încă de la sfârșitul lunii iulie.

Festivitățile din august continua, în mod tradițional, timp de trei zile – intre 19 si 21 august, conform publicatiei Novinite.

Dansul Paneurhythmy înseamnă "Ritm Cosmic Suprem", iar adepții duno cred că, atunci când efectuează aceste exerciții conștient, se acordeaza cu ritmul cosmic.

Sărbătoare religioasă a Fratiei Albe a fost recunoscuta oficial în Bulgaria, printr-o hotărâre de guvern, in ziua de 16 decembrie 2005.

Persecutat și defăimat pe vremea Comunismului, Petar Dunov a câștigat suporteri peste tot în lume, în ultimii ani, răspânditi în primul rând în Franța, Marea Britanie, dar chiar și în Asia și Statele Unite.

În februarie 2007, Dunov s-a pozitionat pe locul al doilea în prima cursă care s-a organizat vreodată pentru cel mai mare bulgar din toate timpurile, intr-un show organizat de Televiziunea Națională Bulgară.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01293 sec - PID: 5713