6

Sute de adepți ai gruparii celui cunoscut sub numele de "Maestrul Beinsa Duno", in Bulgaria și in străinătate, s-au adunat ieri, pentru a sărbători "prima zi a noului an divin", în regiunea Sapte Lacuri din Muntele Rila.

Ziua de 19 august este cea mai mare sărbătoare a adepților Frăției Albe, iar acestia danseaza dansul sacru Paneurhythmy, adesea numit Dansul Sufletului.

Susținătorii cei mai fervenți ai filosofiei lui Petar Dunov – fondator al unei Scoli de Crestinism Ezoteric - inclusiv mulți britanici și francezi, s-au aflat în Muntele Rila, încă de la sfârșitul lunii iulie.

Festivitățile din august continua, în mod tradițional, timp de trei zile – intre 19 si 21 august, conform publicatiei Novinite.

Dansul Paneurhythmy înseamnă "Ritm Cosmic Suprem", iar adepții duno cred că, atunci când efectuează aceste exerciții conștient, se acordeaza cu ritmul cosmic.

Sărbătoare religioasă a Fratiei Albe a fost recunoscuta oficial în Bulgaria, printr-o hotărâre de guvern, in ziua de 16 decembrie 2005.

Persecutat și defăimat pe vremea Comunismului, Petar Dunov a câștigat suporteri peste tot în lume, în ultimii ani, răspânditi în primul rând în Franța, Marea Britanie, dar chiar și în Asia și Statele Unite.

În februarie 2007, Dunov s-a pozitionat pe locul al doilea în prima cursă care s-a organizat vreodată pentru cel mai mare bulgar din toate timpurile, intr-un show organizat de Televiziunea Națională Bulgară.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03199 sec - PID: 8621