15
Într-o mișcare surpriză, mai ales pentru multe femei care i-au luat partea, Amina Sboui a anunțat ieri că a parasit gruparea Femen, pe care a acuzat-o ca ar fi "islamofoba" și finanțata cu bani "murdari".

După ce, cu cateva zile in urma, afirmase ca nu isi doreste sa vorbească cu jurnaliștii – fiind ingrijorata ca nu cumva cuvintele sale sa fie interpretate greșit – fata tunisianca a ales, intr-un final, Huffington Post Maghreb, pentru a anunta plecarea ei din mișcarea feministă.

Grupul a plasat-o in centrul protestelor din ultimele luni și a apărat-o cu înverșunare pe Amina, atunci când ea a fost dusa în închisoare (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Amina susține acum că grupul are vederi islamofobe și că ea "nu a fost de acord cu protestatarele care strigau "Amina Akbar, Femen Akbar", în fața ambasadei tunisiene din Franța, sau atunci când acestea au ars steagul Tawheed (Salafist) in fata Moscheii din Paris.

"Trebuie să respectăm religia altora", a adăugat ea.

Liderul mișcării feministe cu sediul in Ucraina, Inna Shevchenko, a declarat că Amina nu doar ca a jignit Femen cu decizia ei, ci, totodata, le-a jignit si pe femeile care au protestat în numele acesteia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0101 sec - PID: 20220