23

Papa Francisc a transmis un mesaj Ungariei

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Ieri, Papa Francisc a trimis un mesaj Președintelui Ungariei, János Áder, marcand prin acest gest sărbătoarea fondatorului națiunii și a primului rege, Sfântul Ștefan al Ungariei, care este sărbătorit în fiecare an, pe 20 august.

"Cu ocazia Zilei Naționale a sărbătorii Ungariei", a scris Papa, "am placerea sa ma adresez cordial Excelenței Voastre și concetățenilor dumneavoastra. Îi cer lui Dumnezeu, ca poporul maghiar sa regaseasca in el insusi moștenirea sa umană și spirituală, resursele morale necesare, în scopul construirii unui viitor al pacii și fraternitatii. Excelenței Voastre, tuturor liderilor națiunii dumneavoastra și întregului popor maghiar ii doresc binecuvantari dumnezeiesti din belsug".

Festivitatile anuale, unele dintre cele mai importante, includ oficierea Messei catolice in Bazilica Sfântul Ștefan din capitala Budapesta și o procesiune cu mana dreapta a sfantului.

Sfântul Ștefan a fondat Ungaria, în urmă cu aproape 1.000 de ani, și a lucrat pentru a converti națiunea la Creștinism. El a fost canonizat în anul 1083, de catre Papa Grigorie al VII-lea.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01006 sec - PID: 2834