2

Papa Francisc a transmis un mesaj Ungariei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ieri, Papa Francisc a trimis un mesaj Președintelui Ungariei, János Áder, marcand prin acest gest sărbătoarea fondatorului națiunii și a primului rege, Sfântul Ștefan al Ungariei, care este sărbătorit în fiecare an, pe 20 august.

"Cu ocazia Zilei Naționale a sărbătorii Ungariei", a scris Papa, "am placerea sa ma adresez cordial Excelenței Voastre și concetățenilor dumneavoastra. Îi cer lui Dumnezeu, ca poporul maghiar sa regaseasca in el insusi moștenirea sa umană și spirituală, resursele morale necesare, în scopul construirii unui viitor al pacii și fraternitatii. Excelenței Voastre, tuturor liderilor națiunii dumneavoastra și întregului popor maghiar ii doresc binecuvantari dumnezeiesti din belsug".

Festivitatile anuale, unele dintre cele mai importante, includ oficierea Messei catolice in Bazilica Sfântul Ștefan din capitala Budapesta și o procesiune cu mana dreapta a sfantului.

Sfântul Ștefan a fondat Ungaria, în urmă cu aproape 1.000 de ani, și a lucrat pentru a converti națiunea la Creștinism. El a fost canonizat în anul 1083, de catre Papa Grigorie al VII-lea.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.013 sec - PID: 12374