18
Un scriitor proeminent egiptean a criticat agenția culturală a Națiunilor Unite, pentru ca nu a acționat in conservarea mostenirii culturale a țării sale.

Mohamed Salmawy, președinte al Uniunii Scriitorilor din Egipt și secretar general al Uniunii Generale a Scriitorilor Arabi, a trimis o scrisoare "furioasa" bulgaroaicei Irinei Bokova, directorul general al UNESCO.

"Va scriu, cu furie, în ciuda prieteniei care a caracterizat cele câteva întâlniri pe care le-am avut de când ați fost selectata pentru a sluji ca director general al UNESCO, din 2009", se arată în scrisoare.

"O forță întunecată, fals-înfășurata în credința islamică, a început să atace și sa asalteze muzeele, lacasurile de cult si arhitectura unei tari care are și încearcă să păstreze moștenirea uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume. ‬

Un astfel de atac a avut loc la Muzeul Mallawi, din Al-Minya, din care 1.050 din cele 1089 de artefacte ale muzeului au fost furate. Scopul islamiștilor, cu toate acestea, nu a fost doar furtul ci si distrugerea a tot ceea ce nu a putut fi furat. Ulterior, făptașii au incendiat muzeul. Asta vă va oferi o imagine destul de clara a organizației teroriste care a condus țara noastră?" – se arata in scrisoare. ‬
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01064 sec - PID: 2110