2

30 septembrie, ziua dezvaluirii datei canonizarii lui Ioan Paul II (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa va anunța data canonizarii lui Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea in data de 30 septembrie: acest lucru a fost indicat in urma cu cateva ore de către Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, la Radio Vatican.

In timpul zborului de intoarcere de la Ziua Mondială a Tineretului, din Rio de Janeiro (28-29 iulie), Papa Francisc a confirmat că cei doi ar putea fi canonizati împreună, vorbind despre primăvara lui 2014.

Cardinalul a precizat: "Papa va dezvalui data exactă in ziua de 30 septembrie, când va prezida Consistoriul de Canonizare a celor doi".

Pentru Cardinalul Amato, Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea sunt "doi piloni, nu doar ai culturii creștine, ci si ai sfințeniei creștine": "Ioan al XXIII-lea a fost marele profet și fondator al Consiliului, Ioan Paul al II-lea este cel care a pus în practică și a dezvoltat toate componentele acestuia".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01125 sec - PID: 12692