55

Patriarhul Filaret nu ii poarta ranchiuna Patriarhului Vladimir

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Seful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Kievului (UOC-KP) a vorbit, în mod repetat, critic la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse și a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Moscovei UOC-MP), dar nu poate spune nimic jignitor la adresa Mitropolitului Vladimir (Slobodan), Întâistătătorul UOC-MP.

"Cu mult timp în urmă, mi-am indepartat din inima ranchiuna împotriva Prefericitului Parinte Vladimir. Când ne întâlnim, ne simțim bine. Eu, cel putin, asa ma simt. Nu am avut sansa de a sta împreună la un ceai, deoarece el interzice întâlnirile cu mine. Dar, aș dori să fac asta", a spus Patriarhul Filaret, într-un interviu pentru RISU.

"Alteori, desigur, a fost diferit. Pana intr-o vreme, mi-a fost dificil sa il iert. Acum, este mai ușor. Odata cu anii, devine întotdeauna mai ușor să o faci. Intelegi ca, fara a-l ierta pe celalalt, nu vei intra în Împărăția Cerurilor. Așa cum a spus Hristos, dacă nu ii veti ierta pe alții, pentru păcatele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta păcatele voastre".

UOC-MP a sarbatorit recent cea de-a 21-a aniversare a Sinodului Kharkiv, prin care Mitropolitul Filaret (Denysenko) a fost îndepărtat din funcția de Primat, iar Mitropolitul Vladimir (Slobodan) a fost ales în locul acestuia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01249 sec - PID: 10992