10

Patriarhul Filaret nu ii poarta ranchiuna Patriarhului Vladimir (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Seful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Kievului (UOC-KP) a vorbit, în mod repetat, critic la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse și a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Moscovei UOC-MP), dar nu poate spune nimic jignitor la adresa Mitropolitului Vladimir (Slobodan), Întâistătătorul UOC-MP.

"Cu mult timp în urmă, mi-am indepartat din inima ranchiuna împotriva Prefericitului Parinte Vladimir. Când ne întâlnim, ne simțim bine. Eu, cel putin, asa ma simt. Nu am avut sansa de a sta împreună la un ceai, deoarece el interzice întâlnirile cu mine. Dar, aș dori să fac asta", a spus Patriarhul Filaret, într-un interviu pentru RISU.

"Alteori, desigur, a fost diferit. Pana intr-o vreme, mi-a fost dificil sa il iert. Acum, este mai ușor. Odata cu anii, devine întotdeauna mai ușor să o faci. Intelegi ca, fara a-l ierta pe celalalt, nu vei intra în Împărăția Cerurilor. Așa cum a spus Hristos, dacă nu ii veti ierta pe alții, pentru păcatele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta păcatele voastre".

UOC-MP a sarbatorit recent cea de-a 21-a aniversare a Sinodului Kharkiv, prin care  Mitropolitul Filaret (Denysenko) a fost îndepărtat din funcția de Primat, iar Mitropolitul Vladimir (Slobodan) a fost ales în locul acestuia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
299
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01876 sec - PID: 26194