3

Ieri, Trezoreria SUA a desemnat o madrassa pakistaneza (școală islamică), ca fiind organizație teroristă și a impus sancțiuni. 

Este prima dată cand sunt aplicate sancțiuni unei instituții de învățământ. 

În timp ce Trezoreria susține că madrassa urmareste radicalizarea insurgenților din Pakistan și Afganistan, un alt raport din ultimele zile pune aceasta afirmație sub semnul indoielii. Un tribunal militar din statul Washington audiaza cazul unui sergent al armatei americane, care a ucis 16 civili afgani în martie 2012, dupa cum atrage atentia radioul Vocea Rusiei.

In ideea scuzarii măsurilor luate împotriva Madrassa Ganj din Peshawar (nord-vestul Pakistanului), Trezoreria SUA a declarat oficial că "Ganj Madrassa servește ca centru de antrenament terorist, în care elevii, sub masca studiilor religioase, au fost radicalizati si pregatiti pentru desfășurarea unor activități teroriste" și că, "in unele cazuri, elevii au fost instruiți pentru a deveni producători de bombe și atentatori sinucigasi".

In incercarea de a fi precauta, declarația Trezoreriei adaugă insa că, "această acțiune nu are ca tinta generala madrassas, care joacă adesea un rol esențial în îmbunătățirea cunoștințelor și furnizarea de ajutor umanitar și dezvoltare în multe zone ale lumii, inclusiv în Pakistan".

Nu mai este un secret ca, la sfârșitul anilor 1980 – începutul anilor 1990, un număr de școli religioase din Pakistan și Afganistan au servit ca teren propice și centre de formare profesională pentru ceea ce mai tarziu a capatat numele de mișcare talibana, mai precizeaza Vocea Rusiei. 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
164
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.05317 sec - PID: 7047