3

Big Sha: Este un vierme de evreu, cel mai incapabil posibil! (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Comitetul Evreiesc American, AJC, a condamnat mesajele anti-semite ale rapper-ului bulgar Misho Shamara (Big Sha).

AJC ii critica pe sefii postului TV7, pentru incapacitatea de a acționa, vizavi de comportamentul antisemit din viața politică a Bulgariei.

La sfârșitul lunii iulie, rapperul Shamara a pornit o campanie anti-semita împotriva fostului ministru de finanțe bulgar, Simeon Djankov, pe TV7.

Noul Ministru de Finanțe, Petar Chobanov, a decis la mijlocul lunii iulie ca este necesar să se revizuiască bugetul elaborat de Simeon Djankov, ministru al finanțelor în cabinetul anterior.

"Este normal, pentru un buget pregătit de Simeon Djankov, să fie revizuit. El este evreul-vierme cel mai incapabil", a declarat Shamara, pe TV7.

Ieri, Directorul executiv al AJC, David Harris, a declarat pentru Reuters că organizația sa s-a întristat și a fost șocata că Bulgaria, care este cunoscuta pentru toleranța si respectul sau, a permis astfel de incidente, fără a condamna mass-media sau figurile publice implicate, chiar dacă liderii civili au făcut acest lucru imediat.

De asemenea, Harris a remarcat că cele de mai sus au venit pe fondul Partidului naționalist Ataka, ai cărui membri de multe ori si-au exprimat ideile xenofobe și antisemite.

Cuvintele lui Shamara au starnit indignare in randul mai multor organizații din Bulgaria, inclusiv al celor evreiești din tara.

Consiliul Bulgar pentru Media Electronica (SEM) a cerut Uniunii Jurnaliștilor sa se distanteze de astfel de adresari ostile.

Mai multe demonstrații anti-guvernamentale au început în Bulgaria, in ziua de 14 iunie, protestatarii cerând demisia cabinetului condus de socialiștii lui Plamen Oreșarski, pentru legături suspecte cu mai multi oligarhi, rapper-ul transformandu-se în liderul auto-proclamat al contramanifestatiilor pro-guvern, conform agentiei Novinite.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02604 sec - PID: 17777