2

Papa Francisc comemoreaza cei 1025 de ani de la Botezul Rusiei Kievene (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francis a subliniat convertirea si transformarea Rusiei Kievene, o federație de triburi slave, care a existat între secolele al 9-lea si al 13-lea. Convertirea lor la Creștinism a avut loc "în contextul unei Biserici nedivizate, în care au continuat să se dezvolte diferite tradiții bisericești, dar în unire". Acest fapt, în opinia sa, servește ca punct de referință pentru un dialog ecumenic între comunitățile creștine care, în prezent, se bazează pe moștenirea spirituală a Sfântului Vladimir.

"Sărbătoarea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei Kievene demonstrează că drumul spre deplina unitate între toți urmașii lui Hristos nu este un lux, ci o nevoie profundă, esențială, in proclamarea consecventă și activă a mărturisirii lui Hristos, precum și in marturisirea reală a Uniunii pentru care Hristos L-a rugat pe Tatăl, în apropierea celui mai mare act de iubire si sacrificiu", a explicat el.

Papa Franicsc a amintit convingerea sa ca comemorarea actului Botezului Ruso-Ucrainean devine, pentru Biserica Greco-Catolica Ucraineana (UGCC), un nou impuls în evanghelizare și in activitățile pastorale. 

În încheierea declarației sale, Papa și-a exprimat speranța că sărbătorirea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei Kievene devine un timp al harului, pentru întreaga națiune ucraineană și pentru toți oamenii: "Fie ca această comemorare să insemne un apel la sentimentul responsabilitatii din partea instituțiilor de stat și a fiecarei persoane, în special, in urmarea exemplului Sfantului Vladimir, de a lucra pentru binele material si spiritual al națiunii, un apel la responsabilitate ecumenică, de a cere lui Dumnezeu darul unității între toți creștinii, un apel pentru activarea problemei evanghelizarii și activității pastorale în toate dimensiunile lor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01145 sec - PID: 12692