4

Un grup de activiști, de pe langa Biserica Ortodoxă Rusă, a instituit un centru impotriva ateismului extremist, care, în opinia grupului, este promovat în principal de organizații sponsorizate din străinatate.

Decizia a fost anunțata săptămâna trecuta, la o întâlnire între locuitorii orașului și deputații Consiliului Județean.

"Ateismul extremist este in creștere, în prezent. Acesta este sustinut de diferite Fundatii si ONG-uri cu sedii în afara granițelor rusești", se arată în primul comunicat al noii mișcări.

Grupul sustine ca dușmanii sai se opun dreptului cetatenilor la libertatea de gândire, conștiință și religie, garantat de Constituție.

În special, activiștii au enumerat incidentele in care anumite persoane au protestat împotriva construirii de noi biserici, "creând o psihoză artificială și mergand pana la isterizarea si intimidarea publicului", citând legi inexistente și declarand toate discuțiile publice ilegale.

Comunicatul subliniaza faptul că extremiștii atei au actionat, de multe ori în numele locuitorilor din zonă, prin crearea de grupuri, adevaratii lideri preferand sa rămână în umbra.

Autoritățile orașului Moscova, împreună cu Biserica Ortodoxă Rusă, pun in aplicare, în prezent, așa-numitul "Program-200" – un plan prin care 200 de biserici ortodoxe trebuie să fie ridicate în întreaga capitală, în următorii 10-15 ani. Mass-media rusă a estimat ca bugetul total al programului ajunge la aproximativ 1 miliard de dolari, iar finanțarea vine dintr-un fond non-guvernamental. Autorii programului susțin că, după ce programul va fi pus în aplicare, va exista o biserică pentru fiecare 20.000 de locuitori, situata la 1 km sau mai puțin de zonele rezidențiale.

În septembrie 2012, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a declarat într-un discurs public ca Creștinismul este tinta unui atac concertat, din partea forțelor care s-au opus renașterii naționale a rușilor, menționând că pretinsa fuziune dintre Biserică și autorități nu este altceva decat un mit creat în mod deliberat.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.05342 sec - PID: 8491