3

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Răsărit a trimis un mesaj Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, în care și-a exprimat recunoștința pentru eforturile pe care Biserica Ortodoxă Rusă le face in apararea creștinilor din Orientul Mijlociu.

În scrisoarea sa, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea a menționat marcarea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei, care a avut loc la Moscova, Kiev și Minsk, cu participarea primatilor și reprezentanților tuturor Bisericilor Ortodoxe locale, spunând: "am a fost… atât de fericit sa vad o asemenea adunare frateasca, in Altarul Sfant dumnezeiesc, lăudându-L pe autorul vieții, Domnul nostru Iisus Hristos, care a binecuvântat Rusia și poporul rus și a acordat acestei mari națiuni toate binecuvântările cerești pentru a fi marturisitori adevărati și sinceri ai creștinătatii".

Potrivit Preafericirii Sale, "cu sentiment profund de respect și apreciere", acesta a aflat despre declarația șefilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale, reuniti pentru celebrarea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei. Tema principală a declarației comune a fost situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

"Consider că este de datoria mea să spun ca sprijin și împărtășesc fiecare cuvânt din declarație", se arata in scrisoarea patriarhului Ioan. 

"Într-adevăr, creștinii sunt persecutați în Orientul Mijlociu, în țara lui Iisus Hristos. Salvarea Siriei și a tuturor celor din Orientul Mijlociu poate veni, după cum s-a mai menționat, prin logica dialogului și soluțiilor politice pașnice. Extremismul, fundamentalismul și radicalismul orb sunt pericolele cele mai mari care amenință, nu numai prezența creștină, ci si existența statelor și pacea tuturor națiunilor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
45
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0358 sec - PID: 7978