3

Reforma in politica de imigrare SUA. Episcopii isi spun cuvantul (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Biserica Catolica din Statele Unite este gata sa-si puna la dispozitie resursele proprii, pentru a face presiuni in vederea modificării politicii de imigrare, conform directorului pe politici de imigrare, al Conferinței Episcopale. Acesta a marturisit că episcopii se bucura de "cea mai bună oportunitate, de pana acum, de a obține si a face ceva pozitiv in ajutorarea milioanelor de oameni".

Astfel, Kevin Appleby a declarat zilele trecute, într-un interviu pentru Radio Vatican, ca o campanie in acest sens se va desfășura la jumătatea lunii octombrie, atunci când Camera Reprezentanților va vota, probabil, un pachet privind reforma imigrației, care deja a trecut prin Senat în luna iunie.

Appleby a sugerat că există probabil 50-60 de legislatori, care ar putea fi gata sa sprijine reforma legislativa, în cazul în care va exista un efort la nivel local care sa le dea încredere să voteze pentru un astfel de proiect de lege.

Episcopii si laicii sunt încurajați să-i contacteze pe legislatori și sunt planificate demonstrații, în circumscripții cheie.

Aceasta este "cea mai bună șansă, într-o generație", a unui proiect de lege pe care Biserica sa-l poata sprijini, a declarat Appleby, pentru Radio Vatican. 

Appleby a recunoscut, insa, că nu fiecare catolic ii susține pe Episcopi, pe această temă.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02992 sec - PID: 6550