25
Șaptesprezece episcopi bulgari, dintr-un total de optsprezece, sunt eligibili pentru functia de Mitropolit de Varna și Veliki Preslav, urmand ultimului Mitropolit, Kirill.

Toti episcopii mai batrani de 35 de ani și sub 70 de ani pot participa la alegeri. Cei care nu doresc să fie luati în calcul, trebuie să informeze Sfântul Sinod, în scris.

Dintre toți episcopii reali, doar Teodosie are varsta de peste 70 de ani, în timp ce Pavel este un episcop care se confrunta cu tribunalul bisericesc și este posibil sa-si piarda functia, conform publicatiei Novinite.

Neasteptata și înconjurata de zvonuri și de suspiciuni, moartea Mitropolitului Kiril, din 9 iulie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a facut ca postul sa devina vacant și, în conformitate cu articolul 93 din Codul Bisericii Ortodoxe Bulgare, un nou Mitropolit trebuie să fie ales in termen de 3 luni.

Conform aceluiași Cod, votul este dat de alegătorii eparhiali desemnați de consiliile parohiale. Decizia finală apartine Sfântului Sinod, care trebuie sa aleaga unul dintre cei doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01125 sec - PID: 28607