3

Vorbind pentru AsiaNews, Mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a condamnat amenințarea cu intervenția NATO, fără un mandat ONU. Mai multe victime vor fi "sacrificate pe altarul unei democrații imaginare".

In timp ce o intervenție militară occidentală împotriva regimului lui Bashar al-Assad pare din ce în ce mai probabila, Biserica Ortodoxă Rusă își exprimă "profunda îngrijorare" cu privire la posibilele evoluții ale crizei.

"Încă o dată, ca si in cazul Irakului, Statele Unite acționează ca un călău internațional", a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

Vorbind pentru AsiaNews, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse a criticat puternic poziția Statelor Unite, care este "complet unilaterala".

"Fără o aprobare a Organizației Națiunilor Unite, ei doresc sa decida soarta unei întregi țări, de milioane de locuitori".

"Încă o dată", a avertizat Ilarion, "mii de vieti vor fi sacrificate pe altarul unei democrații imaginare", intre acestea, conform Mitropolitului, existand, în primul rând, cele ale "creștinilor, despre a căror soartă nu pasă nimănui".

Ei "risca sa devina ostatici și principale victime ale forțelor extremiste radicale, care, cu ajutorul Statelor Unite, vor veni la putere".

"Comunitatea internațională", a concluzionat el, "trebuie să faca totul pentru a evita ca evenimentele sa ia o asemenea intorsatura".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
220
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01397 sec - PID: 14392