2

Expozitie de icoane rusesti in Bratislava, Slovacia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O expoziție de icoane rusești s-a deschis în Bratislava, fiind organizata de Muzeul de Icoane Rusești din Moscova și de Ministerul Culturii din Slovacia.

Expoziția prezintă aproximativ 100 de icoane, mai multe zeci de icoane fiind medievale, manuscrise, carti, ustensile de scris din secolele VIII-XX, create de maeștri bizantini și rusi.

Vizitatorii vor putea vedea icoane foarte rare, inclusiv icoana realizata in secolul al 16-lea, intitulata "Paraskevi of Iconium" (Parascheva Piatnita) si o icoana din secolul 15, a unui ucenic al lui Andrei Rublev.

Un exponat separat este dedicat Sfinților Chiril și Metodiu, iluminiști venerati pe taramul rusesc, conform Ria Novosti, citat de radioul Vocea Rusiei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01001 sec - PID: 18161