2

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a conferit in aceste zile un mare ordin al Bisericii, primarului orasului Tallin, pentru ajutorul oferit in construirea unei biserici ortodoxe in capitala Estoniei.

Patriarhul a înmânat însemnele "Ordinului Gloria și Onoarea Bisericii Ortodoxe Ruse" lui Edgar Savisaar, în timpul unei intalniri avute la Tallinn, și a mulțumit din nou primarului pentru primirea călduroasă pe care i-a acordat-o in timpul vizitei patriarhale in oraș, în luna iunie, conform biroului de presa al primariei, citat de Interfax.

Savisaar si-a exprimat recunoștința pentru acest ordin și l-a asigurat pe Patriarhul Kirill de grija fata de nevoile comunității ortodoxe din Tallin.

Construcția Bisericii Icoanei Maicii Domnului Gorgoepikoos – o icoana a "Preasfintei (Fecioare Maria) grabnic ascultatoare" – a fost finanțată de către credincioșii ortodocși obișnuiți din Estonia, cu sprijinul Primariei Moscovei si al Fundației Ruse "Sf. Andrei cel Intâi Chemat".

Biserica va fi tarnosita pe 28 septembrie, conform Primariei din Tallin.

Piatra de temelie a fost pusă de regretatul Patriarh Alexei al II-lea, fostul lider al Bisericii Ruse, care a fost născut chiar in Tallin. Piața din fața bisericii este numita după numele acestuia și tot aici se afla si un monument dedicat lui.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01233 sec - PID: 28988