2

Inepand din 30 august si pana pe 1 septembrie, Eparhia de Vest a Americii, a Bisericii Ortodoxe Sârbe din America de Nord și de Sud, va organiza Zilele sale anuale. În acest an, Zilele eparhiale vor marca mai multe aniversări memorabile: 50 de ani de la fondarea Episcopiei, 150 de ani de la nașterea Arhimandritului Sebastian Dabovici, Sfântul Apostol al Americii, și 1700 de ani de la Edictul din Milano.

Evenimentele vor cuprinde un simpozion, in dimineața zilei de sâmbătă, care se va concentra asupra libertății credinței in timpul lui Constantin, în urmă cu 1700 de ani.

Vor mai exista o expozitie de peisaje americane, recent finalizata, într-un stil bizantin abstract de catre Pr. Skliris Stamatis, muzica, dansuri populare și artizanat. De asemenea , Dr. Michael Pravica, de la Universitatea din Nevada, va sustine o prezentare specială vizavi de activitatea lui Nikola Tesla, fiul unui preot ortodox sârb, redutabil om de știință.

Toate evenimentele vor avea loc la Catedrala Ortodoxă Sârbă Sf. Ștefan, 1621 W. Garvey, Alhambra, CA 91803.

Eparhia de Vest a fost fondata in 1963, si deservește 32 de parohii și cinci mănăstiri și schituri din Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Washington, Utah si Mexic. Din 2006, Episcopia este pastorita de PS Episcop Maxim.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01722 sec - PID: 29396