23
Inepand din 30 august si pana pe 1 septembrie, Eparhia de Vest a Americii, a Bisericii Ortodoxe Sârbe din America de Nord și de Sud, va organiza Zilele sale anuale. În acest an, Zilele eparhiale vor marca mai multe aniversări memorabile: 50 de ani de la fondarea Episcopiei, 150 de ani de la nașterea Arhimandritului Sebastian Dabovici, Sfântul Apostol al Americii, și 1700 de ani de la Edictul din Milano.

Evenimentele vor cuprinde un simpozion, in dimineața zilei de sâmbătă, care se va concentra asupra libertății credinței in timpul lui Constantin, în urmă cu 1700 de ani.

Vor mai exista o expozitie de peisaje americane, recent finalizata, într-un stil bizantin abstract de catre Pr. Skliris Stamatis, muzica, dansuri populare și artizanat. De asemenea , Dr. Michael Pravica, de la Universitatea din Nevada, va sustine o prezentare specială vizavi de activitatea lui Nikola Tesla, fiul unui preot ortodox sârb, redutabil om de știință.

Toate evenimentele vor avea loc la Catedrala Ortodoxă Sârbă Sf. Ștefan, 1621 W. Garvey, Alhambra, CA 91803.

Eparhia de Vest a fost fondata in 1963, si deservește 32 de parohii și cinci mănăstiri și schituri din Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Washington, Utah si Mexic. Din 2006, Episcopia este pastorita de PS Episcop Maxim.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01013 sec - PID: 3104