2

Anti-coruptie in Filipine: Biserica Catolica se alatura protestelor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Biserica Catolică Filipineza s-a aflat în prima linie intre cei aproximativ 100.000 de demonstranți care au protestat in ziua de 26 august, pe străzile din capitala Manila, împotriva corupției guvernului.

Cardinalul Luis Antonio Tagle, Arhiepiscop de Manila, care a participat la mars, le-a cerut compatrioților săi să "se iubeasca unii pe alții, ca frații și surorile, cu cei săraci și exploatati".

El a facut apel, in plus, la "onestitate și patriotism", sentimente care ar trebui sa implice pe toată lumea, indiferent de apartenenta religioasa, si sa fie împărtășite "în lăcașurile de cult, in moschei și biserici", conform agentiei AsiaNews. 

În cele din urmă, Arhiepiscopul de Manila a precizat ca adevăratul spirit de "colaborare" nu-i afectează doar pe cetățeni ci, totodata, si clasa conducătoare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00979 sec - PID: 12561