55
În ziua de 13 septembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminenţa Sa Cardinalul Mar Bechara Boutros al-Rahi, Patriarhul Bisericii Maronite din Liban, aflat în România cu ocazia sfinţirii bisericii comunităţii maronite din Bucureşti.

La întrevedere au mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Exarh Patriarhal, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Robu, Arhiepiscop şi Mitropolit Romano-catolic de Bucureşti şi Doamna Rana Mokadem, Ambasadorul Libanului în România.

Patriarhul Bisericii Maronite din Liban a mulţumit pentru primire şi a făcut o prezentare a situaţiei dificile prin care trec popoarele din Orientul Mijlociu în ultima perioadă, situaţie care pune în pericol bunele relaţii tradiţionale de secole dintre comunităţile creştine şi musulmane din această regiune. Astăzi este necesar ca împreună creştinii şi musulmanii să lucreze pentru pace şi stabilitate în zonă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat oaspetelui un cuvânt de întâmpinare şi a transmis un mesaj de solidaritate cu Bisericile creştine din Orientul Mijlociu, precizând că în Siria şi Liban există şi două parohii ortodoxe româneşti: la Damasc şi Beirut. Patriarhul României a vorbit şi despre Rugăciunea pentru pace în Orientul Mijlociu, săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română la sărbătorea Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013). De asemenea, a exprimat speranţa că, prin rugăciune şi acţiune comună pentru pace, vor fi depăşite aceste momente dificile din Orientul Mijlociu şi alte regiuni ale lumii confruntate cu stări conflictuale.

Biroul de presă al Patriarhiei Române
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01165 sec - PID: 2943