2

Nevoile reale ale bulgarilor și ale oamenilor din întreaga lume se refera la activitatea de zi cu zi și la căutarea armoniei, a afirmat Patriarhul Neofit al Bulgariei. 
"Nevoile bulgarilor de astazi nu diferă de cele ale bulgarilor din trecut, sau de cele ale cetățenilor altor țări. Toti au aceleasi nevoi, universale", a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Bulgare într-un interviu pentru publicatia Dnevnik. 

Neofit a adăugat, totuși, că societatea contemporana de consum are nevoile sale, noi, cu implicatii asupra oamenilor, ocupandu-le timp și consumand energii considerabile.

"Aceste noi nevoi ar putea face cu greu ca oamenii sa devina mai fericiti sau mai demni", a spus Neofit.

Patriarhul bulgar a mai sugerat că nu isi va deschide conturi în mass-media sociala, precum Facebook, după ce cel puțin două astfel de conturi false au iesit la lumină.

"Noile tehnologii, ca mijloc de comunicare, nu sunt diferite de cele vechi, în măsura în care acestea sunt doar mijloace. Modul în care sunt folosite, în continuare, depinde doar de oamenii înșiși", a spus Patriarhul. 

"O comunicare mai ușoară, în niciun caz nu înseamnă un lucru bun pentru suflet. Și, în marea de informații diverse, care ne înghite, este tot mai greu sa alegi ceea ce este cu adevărat important pentru viața cuiva", a adăugat el. 

Neofit a fost întronizat ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, în februarie 2013, după mutarea la cele vesnice, in noiembrie 2012, a predecesorului sau, Patriarhul Maxim.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0143 sec - PID: 11981