48
Vizita recentă a Sanctitatii Sale Mar Basilius Thoma Paulose al II-lea, Catolicos de Rasarit, în Anglia, nu a fost doar o mare binecuvântare pentru Biserica Indiana Malankara din Regatul Unit, ci, totodata, un eveniment ecumenic semnificativ.

Vizita sa a marcat o serie de aniversări istorice:

- 80 de ani de la prima celebrare a unei slujbe a Bisericii Siriene Malankara Qurbana în Capela Colegiului King din Londra,

- 75 de ani de cand Catolicosul Mar Baselios Geeverghese al II-lea a vizitat Marea Britanie, în 1937,

- 60 de ani de la migrarea Malayalee în Marea Britanie,

- 40 de ani de la infiintarea Congregatiei Sf. Grigorie din Londra.

O Sfânta Liturghie a fost celebrată, de către Catolicosul Gregorios, in Biserica Indiana Ortodoxă din Brockley, in urma cu o saptamana.

În absența Arhiepiscopului de Canterbury, Episcopii de Gibraltar (Geoffrey Rowell) și Southwark (Christopher Chessum) au fost gazdele reprezentantilor Bisericii amintite.

La evenimentele ocazionate de vizita, au participat reprezentanți ai tuturor Bisericilor importante, precum și mai mulți membri de conducere ai comunității Malayalee din Marea Britanie și apropiati ai Bisericii Ortodoxe Indiene.

Biserica Ortodoxă Britanică a fost reprezentata de Abba Serafim, Părintele Peter Farrington și Pr. și doamna Simon Smyth.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01463 sec - PID: 30792