2

Sit-ul arheologic din Vinca, redeschis vizitatorilor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Expoziția permanentă a sit-ului arheologic din Vinca, Serbia, în apropiere de Belgrad, s-a redeschis ieri, după finalizarea lucrărilor de reparație la acoperiș, conform Muzeului din Belgrad.

Vizitatorii vor putea vedea sit-ul în fiecare zi, până la sfârșitul lunii octombrie, iar după aceea, până pe 1 aprilie, vizitele trebuie să fie anunțate în prealabil.

Sit-ul contine elemente de patrimoniu, recuperate din perioada neolitica. În acea perioadă, care a durat mai mult de 1.000 de ani, Vinca a fost locuita de pescari, agricultori, croitori, olari, vânători, crescători de animale, vraci și pietrari.

Semnificația sit-ului din Vinca nu se limitează la rămășițele din neolitic, ci si la un cuptor de cupru și bronz (4.000-2.000 BC) și la o necropolă medievală (700-1.500 d.Hr.), indicand faptul că Vinca a rămas populata chiar și după epoca neolitică.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01125 sec - PID: 6550