2

Bulgaria are un nou ambasador la Vatican (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc l-a primit, in aceste zile, pe Kiril Lubomirov Topalov, noul ambasador al Bulgariei la Vatican, cu ocazia acreditarii sale.

Lubomirov Kiril Topalov, in varsta de 70 de ani, este căsătorit și are trei copii. Licențiat în filologie bulgară la Varșovia, în literatura poloneză și greaca moderna la Atena, a fost profesor de civilizatie bulgara in Franța.

El a mai fost, de asemenea, director al Bibliotecii Naționale "Sf. Chiril și Metodiu" și secretar pentru cultura, religie și identitate națională.

În domeniul diplomatic, Lubomirov Kiril Topalov a fost ambasador în Grecia. El este, de asemenea, autor al unor studii literare, romane și piese de teatru.

In sanul populației bulgare, de peste 7 milioane de oameni, creștinii reprezintă majoritatea (83,8%), 80% dintre ei fiind ortodocsi și doar 1% catolici.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03971 sec - PID: 8703