20

Copiii si tinerii ortodocsi kosovari, in taberele albaneze ortodoxe

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Cooperarea stabilita între tinerii ortodocsi albanezi si tinerii din Kosovo, care a inceput in Albania, în 1999, a urmat o anumită tradiție, de-a lungul anilor. În afară de tabere, care sunt atât de natură educațională și distractiva, copiii din familiile kosovare au ajuns la o cooperare strânsă cu profesorii din unele dintre școlile în care s-au organizat astfel de tabere în fiecare an. Cadrele didactice din Kosovo au, de asemenea, posibilitatea sa ia parte la cursuri de formare, pin predarea pentru copii dupa metode contemporane.

2013 a marcat cel de-al 12-lea an, care, cu permisiunea Departamentului de Educație din Malisheva, a Bisericii Autocefale Ortodoxe a Albaniei si prin intermediul zecilor de voluntari, a asigurat organizarea unor astfel de tabere de vară în șase școli din zona. Au avut loc tabere în Banje, Begaj, 3 tabere in Drenoc și in Caralluka Poshtme.

Taberele, care au durat patru zile, fiecare, au avut loc între 5 si 25 august. La aceste tabere au participat aproximativ 1400 de copii, cu varste intre 5 si 13 ani. Tema taberei de anul acesta a fost "Alegeri Inteligente".

În fiecare zi, copiii au avut ocazia sa asculte un mesaj puternic despre modul in care trebuie sa faca alegerile. În prima zi, acestia au aflat că alegerile înțelepte aduc fericirea atat în prezent cat și în viitor. In cea de-a doua zi, ei au aflat că alegerile inteligente formeaza un caracter corect, iar în a treia zi au ascultat mesajul prin care alegerile înțelepte sunt considerate alegeri morale. Copiii au participat la diferite jocuri, cântece, dansuri, discuții de grup și proiecte de artă. Ei au fost împărțiți pe grupe de vârstă și fiecare parte a programului a fost adaptata vârstei lor. Tabăra s-a încheiat cu un festival pregătit de către copii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01889 sec - PID: 10973