21
Mitropolitul Tihon și membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America (OCA) se numara printre cei 65 de ierarhi care participă, in prezent, la reuniunea anuală a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, la Chicago Marriott.

Intrunirea, care si-a deschis lucrarile in urma cu doua zile, se va finaliza astazi.

Prima reuniune anuala a avut loc în New York City, în 2010, în timp ce cea de-a doua și a treia reuniune au avut loc în Chicago, în 2011 și 2012.

Adunarea s-a deschis prin oficierea Sfintei Liturghii, la Catedrala Maicii Domnului (Biserica Ortodoxă Rusă din afara granitelor), Des Plaines, IL, și cu o comemorare a aniversării a 1700 de ani de la Edictul din Milano.

În timpul sesiunii plenare de deschidere, președintele Adunării, Arhiepiscopul Demetrios, al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe din America, a tinut un discurs.

Subiectele aflate pe ordinea de zi includ propuneri de restructurare canonica, un model regional de comunicare, precum și o propunere de planificare a unei conferințe a Adunării, destinata tinerilor ortodocsi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01271 sec - PID: 18287