2

Un tribunal militar a închis, ieri, un numar de 6 extremiști musulmani, pentru încercarea de alăturare Al-Qaeda si Al-Nusra, in ideea de a lupta împotriva fortelor Președintelui sirian Bashar al-Assad, conform unui oficial citat de AFP.

"Curtea Securitatii de Stat a condamnat șase bărbați salafisti, la doi ani și jumătate de închisoare fiecare, pentru încercarea de infiltrare in Siria și alăturarea la Al-Nusra și la lupta împotriva regimului sirian", a mai spus el, citat de radioul Vocea Rusiei.
Salafistii adopta o formă austeră a Islamismului Sunnit.

"Deținuții, arestati în decembrie, au încercat să traverseze frontiera, cu sarcina îndeplinirii unor acte care ar fi expus Iordania și cetățenii acesteia, riscului actelor de agresiune și răzbunare", a adăugat oficialul.

Aceeași instanță l-a condamnat, luni, pe un barbat iordanian, la doi ani și jumătate de închisoare, pentru aderarea la Al-Nusra.

Iordania, care găzduiește mai mult de 500.000 de refugiați sirieni, a închis zeci de oameni, condamnați pentru încercarea de a lupta alaturi de fortele rebele din Siria.

Amman-ul neagă acuzațiile regimului sirian, conform carora regatul ar fi deschis granițele pentru luptatorii jihadisti.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01006 sec - PID: 6855