2

Senatul francez a aprobat o propunere de interzicere a concursurilor de frumusete pentru fetele sub 16 ani, in ideea prevenirii a ceea ce un raport parlamentar numea "hiper-sexualizarea" copiilor.

Propunerea a fost susținută de 196 de parlamentari, marți seara, 146 opunandu-se. Aceasta propunere va deveni lege, după adoptarea în Adunarea Națională.

Măsura urmează unui raport parlamentar "Împotriva Hyper-sexualizarii: o noua lupta pentru egalitatea in șanse", care a solicitat interzicerea imbracamintii adulte pentru copii, cum ar fi sutienele căptușite și pantofii cu toc înalt, dar și concursurile de frumusete pentru copiii de sub 16 ani.

"Să nu le facem pe fetele noastre sa creada, incă de la o vârstă foarte fragedă, că valoarea lor este judecata doar dupa propriul lor aspect", a declarat autorul raportului, fost ministru al sportului, Chantal Jouanno, citat de AFP.

Conform propunerii, organizatorii unor astfel de concursuri de frumusete s-ar putea confrunta cu până la doi ani de închisoare și amenda de 30.000 de euro.

Măsura a fost determinată de controversele nascute pe marginea unei sedinte foto a revistei Vogue, care oferea imagini provocatoare ale unei franțuzoaice de doar 10 ani, în decembrie 2010.

Fata a fost fotografiata purtând rochii strânse, tocuri înalte și bijuterii scumpe.

Vogue a apărat imaginile, spunând că doar a portretizat o fantezie comuna in randul fetelor tinere – sa se imbrace ca mamele lor.

Fotografiile Vogue au creat controverse nu doar în Franța, ci și în străinătate, conform radioului Vocea Rusiei, unde au fost pe larg considerate a fi necorespunzătoare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01032 sec - PID: 17620