2

Luand cuvantul in cadrul unei întâlniri ecumenice, în timpul unei vizite pastorale în Finlanda, Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a criticat persecuția asupra creștinilor din Orientul Mijlociu.

"Una dintre aceste provocări cruciale este, fără îndoială, creșterea așa-numitului fundamentalism religios, culminând cu acte nejustificate de violență și distrugere, ca urmare a urii religioase", a spus Patriarhul Bartolomeu, care deține un primat de onoare printre bisericile ortodoxe orientale.

"Aceasta imagine, care este deosebit de critică și de lunga durată în mintea noastră, este un exemplu al persecuțiilor îndurate astăzi de creștini, indiferent de confesiune, în regiunea extinsă a Orientului Mijlociu, unde chiar și simpla afirmare a identității creștine pune însăși existența credincioșilor noștri în pericol, zi de zi", a adaugat el. 

"Aceste evenimente, extrem de dure și expansive, de violență și persecuție împotriva creștinilor, nu ne pot lăsa pe noi, ceilalti – care suntem binecuvântați să traim pașnic și într-un sentiment de securitate – indiferenti și inactivi", a incheiat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
70
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03361 sec - PID: 8622