19
Ieromonahul - preot de flota - Veniamin (Kovtun) a participat la testarea in apă a submarinului atomic Alexander Nevsky.

"O slujba religioasa, cu rugaciuni, a avut loc pe puntea rachetelor, în fiecare zi. Marinarii i-au cerut Domnului sa-i ajute in această sarcină complicată. Tot ceea ce depindea de personal a fost îndeplinit in conditii excelente, echipa a lucrat perfect", afirma serviciul de presă al Episcopiei Arhanghelsk, care il citeaza pe Pr. Veniamin.

Preotul a botezat si un ofițer la puntea submarinului.

Potrivit acestuia, mulți oameni subestimeaza importanța rugaciunii creștine în rândul ofițerilor, deși este "un mod foarte important de recuperare a climatului moral și psihologic".

"Este foarte important să susținem echipa, atunci când se duce pe mare, unde se confruntă cu sarcini de mare importanță pentru tară. In prezent s-au verificat toate regimurile de lucru ale submarinului, inclusiv cele extreme: la capacitate de 100%, în plină operațiune. Dacă gresesti cu doua-trei grade, nava se scufunda. Totul este dus la extrem", a avertizat preotul.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00966 sec - PID: 18022