51

Iubirea de bani, radacina tuturor relelor. De la bunastare, la mandrie

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor: avertismentul asupra acestui pericol, cuprins în Prima Epistola a Sfantului Apostol Pavel către Timotei, s-a aflat in centrul predicii Papei Francisc, la Liturghia din aceasta dimineata.

Reflectând asupra modului în care lăcomia poate corupe inimile noastre și poate să slăbească credința noastră, Papa a subliniat că nu putem sluji lui Dumnezeu și banilor în același timp. Banii, a continuat Papa, îmbolnăvesc mințile noastre, ne otravesc gândurile, otravesc chiar și credința noastră, ducandu-ne pe calea geloziei, a certurilor, a suspiciunilor și conflictului. Dupa ce banii ne ofera, la inceput, un sentiment de bunăstare, dacă nu suntem atenți, se ajunge ca bogăția sa duca rapid la vanitate, auto-importanță și la păcatul mândriei.

Papa Francisc a remarcat ca mulți oameni ar putea obiecta că cele zece porunci nu spun nimic despre raul banului. Cu toate acestea, atunci când ne închinăm banului, a mai spus el, păcătuim față de prima poruncă și facem din ban un idol al nostru, în locul lui Dumnezeu. Părinții Bisericii timpurii, a continuat acesta, au numit banul, in mod direct, mizeria (balegarul) diavolului, care corupe și ne indeparteaza de credință.

În loc sa ne concetram pe bani, a spus Papa, trebuie să ne străduim asupra dreptatii, evlaviei, credinței și caritatii, precum și asupra darurilor răbdarii și blândeții, care sunt căile Domnului. Papa Francisc a încheiat predica sa, cu urarea ca Dumnezeu sa ii ajute pe credinciosi sa evite sa cada în capcana idolului de "a face bani".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0084 sec - PID: 10596