5

Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor: avertismentul asupra acestui pericol, cuprins în Prima Epistola a Sfantului Apostol Pavel către Timotei, s-a aflat in centrul predicii Papei Francisc, la Liturghia din aceasta dimineata.

Reflectând asupra modului în care lăcomia poate corupe inimile noastre și poate să slăbească credința noastră, Papa a subliniat că nu putem sluji lui Dumnezeu și banilor în același timp. Banii, a continuat Papa, îmbolnăvesc mințile noastre, ne otravesc gândurile, otravesc chiar și credința noastră, ducandu-ne pe calea geloziei, a certurilor, a suspiciunilor și conflictului. Dupa ce banii ne ofera, la inceput, un sentiment de bunăstare, dacă nu suntem atenți, se ajunge ca bogăția sa duca rapid la vanitate, auto-importanță și la păcatul mândriei.

Papa Francisc a remarcat ca mulți oameni ar putea obiecta că cele zece porunci nu spun nimic despre raul banului. Cu toate acestea, atunci când ne închinăm banului, a mai spus el, păcătuim față de prima poruncă și facem din ban un idol al nostru, în locul lui Dumnezeu. Părinții Bisericii timpurii, a continuat acesta, au numit banul, in mod direct, mizeria (balegarul) diavolului, care corupe și ne indeparteaza de credință.

În loc sa ne concetram pe bani, a spus Papa, trebuie să ne străduim asupra dreptatii, evlaviei, credinței și caritatii, precum și asupra darurilor răbdarii și blândeții, care sunt căile Domnului. Papa Francisc a încheiat predica sa, cu urarea ca Dumnezeu sa ii ajute pe credinciosi sa evite sa cada în capcana idolului de "a face bani".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
357
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02758 sec - PID: 25618