2

Papa Francisc a spus ca Biserica are dreptul sa-și exprime opiniile, dar nu sa "interfereze spiritual" cu viața gay-lor și lesbienelor, extinzand astfel comentariile explozive pe care le făcuse în iulie, conform carora acesta nu-i poate judeca pe homosexuali. 
Papa a mai adaugat, de asemenea, că edificiul moral al Bisericii Catolice s-ar putea "prabusi ca un castel din carti de joc", dacă nu isi armonizeaza normele sale, impartite, despre avort, homosexuali și contracepție, cu nevoia mare de a face din Biserica un loc plin de mila, mai primitor pentru toți.

"Noi nu putem insista numai pe aspectele legate de avort, pe căsătoriile între homosexuali și pe utilizarea metodelor contraceptive. Acest lucru nu este posibil", a declarat Francisc pentru un grup de reviste iezuite, care a publicat observațiile sale în mai multe limbi.

"Nu am vorbit prea mult despre aceste lucruri, și am fost mustrat pentru asta. Dar, când vorbim despre aceste probleme, trebuie să vorbim despre ele într-un anumit context", a insistat el.

"În Buenos Aires, am primit scrisori de la persoane homosexuale, care "sufera la nivel social", pentru că mi-au spus că simt cum Biserica ii condamna întotdeauna. Dar, Biserica nu vrea să facă acest lucru", a spus Pontiful născut în Argentina.

Francisc, facand referire la primele sale observații vizavi de homosexuali, a cauzat furori în iulie. Vorbind cu reporterii despre o excursie în Brazilia, el a spus: "Dacă o persoană este gay și Il caută pe Dumnezeu și are bunăvoință, cine sunt eu să o judec?" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

El a mai spus ca a fost întrebat dacă aproba homosexualitatea. "Am răspuns cu o altă întrebare: Spune-mi, atunci când Dumnezeu se uită la o persoană gay, nu susține existența acestei persoane, cu dragoste, sau o respinge și o condamnă?".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01278 sec - PID: 18161