2

Comunicatul Episcopilor Latini din Regiunile Arabe (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In ultimele ore, a fost emis un comunicat al Conferinței Episcopilor Latini din Regiunile Arabe, in urma celei de-a 50-a reuniuni a acesteia.

În cadrul Adunării dedicate celor 50 de ani, care a avut loc la Roma incepand cu ziua de 17 septembrie, si care s-a incheiat ieri, Conferința Episcopilor Latini din regiunile arabe (Celra) a examinat subiectele pastorale din fiecare tara, acordând o atenție specială conflictului sirian. În acest sens, episcopii au exprimat:
    – recunoștința față de Papa Francisc, pentru invitatia la o zi universală de rugăciune pentru pace în Siria;
    – solidaritatea cu poporul sirian – indiferent de apartenenta religioasa sau politica;
    – convingerea că, în prezent, conflictul nu va fi rezolvat cu o escaladare a violenței și cu atât mai puțin prin acordarea de arme, ci mai degrabă prin dialog și negociere sub supraveghere internațională.

In plus, comunicatul adauga:
   - mai multe țări din Celra (Iordania, Libanul și Irakul) sunt martori direcți ai suferinței victimelor, angajandu-se în acordarea de asistență umanitară pentru refugiați. Episcopii mulțumesc profund binefăcătorilor si voluntarilor, care au demonstrat o mare generozitate fata de refugiați și de voluntari;
   - episcopii latini din regiunile arabe le cer oamenilor de bună credintă sa continue să se roage neîncetat pentru Orientul Mijlociu și să depună toate eforturile pentru a găsi o soluție fezabilă pentru conflictul sirian.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01775 sec - PID: 11981