22

Comunicatul Episcopilor Latini din Regiunile Arabe

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In ultimele ore, a fost emis un comunicat al Conferinței Episcopilor Latini din Regiunile Arabe, in urma celei de-a 50-a reuniuni a acesteia.

În cadrul Adunării dedicate celor 50 de ani, care a avut loc la Roma incepand cu ziua de 17 septembrie, si care s-a incheiat ieri, Conferința Episcopilor Latini din regiunile arabe (Celra) a examinat subiectele pastorale din fiecare tara, acordând o atenție specială conflictului sirian. În acest sens, episcopii au exprimat:

– recunoștința față de Papa Francisc, pentru invitatia la o zi universală de rugăciune pentru pace în Siria;

– solidaritatea cu poporul sirian – indiferent de apartenenta religioasa sau politica;

– convingerea că, în prezent, conflictul nu va fi rezolvat cu o escaladare a violenței și cu atât mai puțin prin acordarea de arme, ci mai degrabă prin dialog și negociere sub supraveghere internațională.

In plus, comunicatul adauga:

- mai multe țări din Celra (Iordania, Libanul și Irakul) sunt martori direcți ai suferinței victimelor, angajandu-se în acordarea de asistență umanitară pentru refugiați. Episcopii mulțumesc profund binefăcătorilor si voluntarilor, care au demonstrat o mare generozitate fata de refugiați și de voluntari;

- episcopii latini din regiunile arabe le cer oamenilor de bună credintă sa continue să se roage neîncetat pentru Orientul Mijlociu și să depună toate eforturile pentru a găsi o soluție fezabilă pentru conflictul sirian.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01164 sec - PID: 2669