2

Vatican: Drepturile familiei si provocarile lumii contemporane (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ieri, a avut loc o conferință de presă, la Vatican, cu participarea Arhiepiscopului Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a lui Helen Alvare, profesor de drept în Statele Unite, și Francesco D'Agostino, un jurist italian, urmarind prezentarea unei conferinte internationale pe tema "Drepturile familiei și provocările lumii contemporane", în curs de desfășurare.

În discursul său, Arhiepiscopul Paglia a descris familia ca subiect al drepturilor strict legate de drepturile individului, "familia fiind o comuniune de persoane. Unele dintre aceste drepturi sunt direct legate de familie, cum ar fi dreptul părinților la procreare responsabila și educarea urmașilor lor, iar alte drepturi se referă la nucleul familial în mod indirect".

Arhiepiscopul a subliniat faptul că, desi publicata in urma cu 30 de ani, Carta Drepturilor Familiei este, din păcate, încă un "document puțin cunoscut", în ciuda faptului că este "un apel profetic în favoarea instituției familiei, care trebuie să fie respectata și apărata de toate formele de uzurpare".

El a adăugat: "Este adevărat că ne aflăm într-un nou context cultural, care pune la îndoială instituția familiei, chiar mai radical decât în trecut. Dar valabilitatea principiilor stranse si prezentate în Carta se pastreaza până în ziua de astazi".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01273 sec - PID: 12215