2

Administratorii unui Bun - si nu administratori de bunuri (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Comentand pe marginea Evangheliei rostite ieri, Papa Francisc a avertizat: 

"Nu detinem bunurile încredințate nouă de Dumnezeu, ci noi suntem doar 'administratori'. Lipsa de onestitate ne face sa le deturnam și sa le utilizam, fără sa ținem cont care sunt intențiile 'Proprietarului' Care ni le-a dat ca noi să le împărtășim celorlalti. Lăcomia fără limite și folosirea egoista distruge darul și il 'necinsteste'. Ceea ce suntem și ceea ce avem, vine de la Dumnezeu și este bun. Prin modul in care folosim, insa, darul, el ne poate ruina, devenind un pacat. Din aceasta cauza, vom fi chemati, intr-o zi, pentru a raspunde ca 'administratori necredincioși' în fața hotărârii irevocabile a Judecatorului. Insa, mai există o cale nebanuita: bogăția pe care am făcut-o in mod 'necinstit', poate fi răscumpărata și reintoarsa la bunatatea ei, daca o impartasim celorlalti, sub semnul daruirii și al dragostei. Aceasta este 'inteligenta sfânta', pe care Iisus le-o recomandă celor care, în sine, se recunosc ca fiind 'administratori necinstiti', si care sunt deschisi la vindecare și mântuire. Să-I cerem lui Dumnezeu, Tatăl, binele. sa ne dea darul de a folosi cu evlavie roadele Pământului, astfel încât să putem experimenta bucuria de a dărui. Este posibil ca el să ne elibereze de posesia egoista și să ne facă un instrument al dragostei Sale. Trebuie să fim înțelepți, pentru că dacă avem clar în minte sensul creștin al vieții, cu lumina Duhului Său, putem evalua cu înțelepciune bunurile de pe pământ, în căutarea continuă a bunurilor Ceresti".

"Să nu uităm că comoara pe care Iisus a încredințat-o apostolilor și prietenilor Săi, este Imparatia lui Dumnezeu Care este viu și Care este prezent printre noi. În afara de darul de a fi noi insine, pe lângă calitățile fizice, El ne-a daruit si aceste bogății, pentru a le inmulti: Cuvântul Său, Evanghelia, Botezul care ne reînnoiește în Duhul Sfânt, rugaciunea Tatăl Nostru, mila Sa pe care a poruncit să o aiba fiecare bărbat și femeie, și Taina Trupului Său jertfit și a Sangelui vărsat".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0118 sec - PID: 12374