8

Sa credem in minuni? (de KSLCatalin) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

- Crezi in minuni?

- Cred DOAR in minuni. Minunile sunt manifestarea Supra-existentialului in existenta noastra. Tot ceea ce este in jurul meu este o minune. Totul este faurit intr-un mod minunat, evaluat de stiinta si formulat, mai apoi, ca "natural, normal, firesc". Minunile sunt aduse la firesc, din cate se vede, chiar de stiinta. Axiomele, teoremele si toate teoriile legate de fizic si tot "cogniscibilul" izvorasc din experimentarea si insusirea, acceptarea si cuantizarea – evidente si statistici pe marginea – minunilor dumnezeiesti. Dumnezeu face minuni, iar omul le inregistreaza si le trece la firesc si natural, sub pretentia stiintificului. 

   Cred DOAR in minuni. Sa ne gandim, doar, in cine sau in ce crede un copil, mai tare? In mama sa, sau intr-o persoana oarecare, schimbatoare, straina, care mereu se transforma intr-o alta si in alta, de pe strada? Intr-un mod asemanator, sunt chiar obligat de inteligenta si de ratiunea strict omeneasca, si ele dar dumnezeisc pentru om, sa cred in minunile lui Dumnezeu si nu in firescul stiintei, desi ambele, dupa cum aratam, fac referire in mod clar la acelasi lucru. Religia le recunoaste, le marturiseste si le raporteaza la Dumnezeu, iar stiinta le noteaza si le cuantifica.

   De ce cred in asta? Pentru simplul fapt ca – asemenea copilului care crede in mama sa, mai mult decat in persoanele trecatoare si schimbatoare, mereu straine de firea si faptura sa, aflate oriunde si oricand pe strada – doar minunile sunt rodul si realitatea adevarului si prezentei Fauritorului a toate, Dumnezeu, mereu reale, vizibile, vesnice si netrecatoare, iar celelalte toate, inventate sau interpretate de om, nu raman sa fie decat evenimente si natura in continua transformare, rod al perceptiei personale, individuale – diferita de la un individ la altul, motiv al neincrederii, al disensiunilor si raului.

   Credem DOAR in minuni, fiindca este firesc si minunat sa credem – dupa cum pana si stiinta ne invata – in "cruda" (in sens de puritate) si vesnica si evidenta realitate.

O reflectie-eseu de: KSLCatalin (Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
100
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03394 sec - PID: 8133