2

Intre 4 si 9 octombrie, va avea loc cea mai mare si reprezentativa reuniune din istoria Bisericii Sarbe, în Belgrad, Nis și Podgorica.

Mai multi Primati și reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe locale, în frunte cu Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Theophilos al Ierusalimului, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, Arhiepiscopul Chrysostomos al Ciprului și Arhiepiscopul Sava al Varșoviei, au răspuns la invitația Sanctității Sale Irineu, Patriarhul sârb, de a participa la ceremonia centrala a comemorarii celor 1700 de ani de aniversare a edictului din Milano. Pe lângă delegații Bisericilor Ortodoxe, la celebrare vor fi prezenti si reprezentanți ai Bisericii Orientale ne-calcedoniene, o delegatie a Vaticanului, repezentanti ai Bisericii Romano-Catolice din regiune, lideri ai Bisericii Reformate, precum și diferite organizații creștine și asociații din intreaga lume.

Sosirea oaspetilor va avea loc vineri, 4 octombrie, când vor avea loc si întâlniri cu Patriarhul Irineu și cu ceilalti ierarhi. Sambata, cetățenii Belgradului ii vor vedea pe Patriarhii ortodocși amintiti, incepand cu ora 9 AM, in timpul Liturghiei oficiate in Catedrala.

Evenimentul central va avea loc duminică, 6 octombrie, la ora 9 AM, atunci când în Nis, în fața bisericii nou construite, a Sfintilor Împărati Constantin și Elena, va avea loc Sfânta Liturghie, condusa de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si de ceilalti ierarhi prezenti.

Luni, 7 octombrie, oaspeții Sanctitatii Sale Irineu, Patriarhul sârb, se vor afla in Podgorica, unde va fi sfintita noua catedrala, cu hramul Învierii lui Hristos.

În următoarea zi, 8 octombrie, la Belgrad, după o slujbă de pomenire a Patriarhului Pavle, în Mănăstirea Rakovica, oaspeții vor vizita expoziția Academiei pentru Arte și Conservare a Bisericii Ortodoxe Sârbe, iar seara acestia vor participa la premiera operei "In hoc signo!".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01165 sec - PID: 6550