2

Sute de familii creștine, care au fugit din oraș, au participat ieri la slujba oficiata in mica bisericuta din Delga, în ceea ce a mai ramas din Manastirea Anba Abraam, devastata de atacurile extremiste. Armata a eliberat localitatea, in 18 septembrie, după mai mult de o lună de ocupație islamista.

Creștinii copți din provincia Minya au revenit in lacasurile lor de cult, după o lună de atacuri islamiste și impunerea taxei "necredinciosilor". Ieri, după-amiază, mii de oameni au participat la prima Liturghie celebrată în Biserica Maicii Domnului, din ceea ce a mai rămas din Manastirea Anba Abraam din Delga, Minya, Egiptul de Sus.

Slujba de duminică a fost prima, dupa 14 august, când islamiștii i-au atacat pe copți. Campusul monahal, devastat de Fratia Musulmana, datează din secolul al IV-lea.

Surse locale au declarat că Liturghia de ieri a adus înapoi sute de familii, care fugisera din Delga din cauza persecuției.

Ele s-au întors, nu doar pentru a se ruga în bisericile lor, ci, de asemenea, pentru a-si reconstrui casele, în ciuda starii de asediu militar și a amenințărilor din partea extremiștilor.

Recucerit de armata, miercurea trecută, satul islamist a devenit un loc al persecutiilor si violentelor asupra comunitatii crestine locale, care sufera in urma distrugerii a 62 de clădiri religioase și a caselor, a răpirilor, a execuțiilor sumare și a taxei pentru necredincioși (jizya) pe care trebuie să o plătească comunitatii musulmane, pentru a-si salva vietile.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0325 sec - PID: 29004