50
Sute de familii creștine, care au fugit din oraș, au participat ieri la slujba oficiata in mica bisericuta din Delga, în ceea ce a mai ramas din Manastirea Anba Abraam, devastata de atacurile extremiste. Armata a eliberat localitatea, in 18 septembrie, după mai mult de o lună de ocupație islamista.

Creștinii copți din provincia Minya au revenit in lacasurile lor de cult, după o lună de atacuri islamiste și impunerea taxei "necredinciosilor". Ieri, după-amiază, mii de oameni au participat la prima Liturghie celebrată în Biserica Maicii Domnului, din ceea ce a mai rămas din Manastirea Anba Abraam din Delga, Minya, Egiptul de Sus.

Slujba de duminică a fost prima, dupa 14 august, când islamiștii i-au atacat pe copți. Campusul monahal, devastat de Fratia Musulmana, datează din secolul al IV-lea.

Surse locale au declarat că Liturghia de ieri a adus înapoi sute de familii, care fugisera din Delga din cauza persecuției.

Ele s-au întors, nu doar pentru a se ruga în bisericile lor, ci, de asemenea, pentru a-si reconstrui casele, în ciuda starii de asediu militar și a amenințărilor din partea extremiștilor.

Recucerit de armata, miercurea trecută, satul islamist a devenit un loc al persecutiilor si violentelor asupra comunitatii crestine locale, care sufera in urma distrugerii a 62 de clădiri religioase și a caselor, a răpirilor, a execuțiilor sumare și a taxei pentru necredincioși (jizya) pe care trebuie să o plătească comunitatii musulmane, pentru a-si salva vietile.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01281 sec - PID: 18347